Kwaliteit en Certificering

InstallQ

InstallQ is ontstaan uit de fusie van KvINL en Sterkin en is opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de Installatiesector. Opdrachtgevers, aanbieders en overheden werken binnen InstallQ samen aan veilige installaties en een gegarandeerd kwaliteitsniveau van producten, processen en diensten in de installatiesector.

Om deze veiligheid en dit kwaliteitsniveau te bereiken beheert InstallQ een breed scala aan erkenningsregelingen voor installatiebedrijven, waarbij de belangrijkste eisen betrekking hebben op kennis, meetapparatuur en gereedschappen.

Installatiebedrijf van der Vaart voldoet als erkend InstallQ Installateur aan de normen en eisen van de erkenningsregeling. Regelmatig wordt getoetst of de installaties van de erkende InstallQ Installateur voldoen aan deze eisen.

Bespaarinstallateur

Bespaarinstallateur is een initiatief van gekwalificeerde Abel&Co-installateurs om praktische adviezen te geven over energiebesparing en duurzame energie. Mede vanwege haar grote kennis èn aanbod van innovatieve bespaarproducten is Installatiebedrijf van der Vaart als Bespaarinstallateur de specialist bij uitstek om uw energierekening klein te krijgen. Bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een slimme thermostaat? De SpIDer biedt u zonder abonnementskosten (!) inzicht in uw energie(besparing).

Verder kunnen wij slimme en duurzame oplossingen adviseren en installeren die goed zijn voor het milieu en uw portemonnee. Zonder te besparen op uw comfort. Al jaren installeren wij warmtepompen, zonnepanelen, laadpalen en andere zaken die in onze samenleving steeds meer een onderdeel van leven en besparen zijn geworden.

Comfortinstallateur

Als Comfortinstallateur zijn wij gecertificeerd om u een deskundig advies te geven over luxe en comfortabel wonen of begeleiden bij woningaanpassingen zodat u langer zelfstandig thuis kan blijven wonen. Samen hebben TNO, Wij Techniek, KIEN, ISSO en Techniek Nederland een samenwerking ontwikkeld waardoor wij u kunnen adviseren hoe wij uw huis comfortabel, veilig en levensloopbestendig kunnen maken.

Onze monteurs zijn speciaal opgeleid tot Comfortinstallateur door mensen van Alzheimer Nederland, Bartimeus en het Longfonds. Ons advies over uw wensen ten aanzien van woningaanpassing kunnen wij met behulp van handige tools in een persoonlijk gesprek toelichten en op uw behoeften afstemmen. De benodigde installatiewerkzaamheden kunnen wij vakkundig uitvoeren.

Ontzorgexperts

Ontzorgexperts is een initiatief van gekwalificeerde Abel&Co-installateurs. Als ontzorgexpert helpen wij u om de juiste keuzes te maken en slim te investeren in wooncomfort. Want voorzieningen die nu onder ‘comfort’ vallen, kunnen later het verschil maken tussen wel of niet zelfstandig kunnen (blijven) wonen. Wij richten ons al langer op woningaanpassingen; denk hierbij ook aan het ‘veranderen van bad-in-douche in 1 dag’ met Kinemagic.

Heeft u een woning die aangepast moet worden omdat u extra comfortabel wilt wonen, wilt letten op veiligheid in uw woning of onverwacht uw woning moet aanpassen om medische redenen? Wij zijn als ontzorgexpert gespecialiseerd in alle soorten woningaanpassingen. Van aanpassingen in uw badkamer tot huisautomatisering en drempelloos wonen; wat uw wensen ook zijn, wij kunnen het realiseren.

Waarom Ontzorgexperts?

We kunnen in Nederland steeds minder zorg verwachten van de traditionele instellingen zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen of bejaardentehuizen. Steeds meer mensen zullen noodgedwongen thuis moeten blijven wonen of eerder thuis hun zorg ontvangen. Daarom zijn wij samen met andere gerenommeerde installatiebedrijven gestart met het initiatief Ontzorgexperts. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn voor uw woning? Kijk voor een interactieve rondleiding door een demowoning op www.ontzorgexperts.nl.

Thuiscomfort

Alles in uw huis voor slim, veilig en duurzaam wonen?

Thuiscomfort is een initiatief van één van onze leveranciers. Hierbij kunnen wij als totaalinstallateur met onze ervaren monteurs en ondersteund door een enorm groot en divers assortiment een complete woning installeren.

Slim

Een woning die voldoet aan de hedendaagse wensen van comfortabel wonen die (mogelijk) zelfs op afstand zijn te regelen via apps. Denk aan een woning die u al op afstand op de juiste temperatuur kunt brengen. Dat is behaaglijk thuis komen en nog energiezuinig ook!

Veilig

Uw badkamer, keuken of entree inrichten met producten die handig zijn en ook veilig. Een camera om te zien wie er voor uw deur staat of een kraan waaraan u de handen niet kunt branden. Veilig en levensloopbestendig.

Duurzaam

Wie heeft er nu nog niet gehoord van warmtepompen, zonnepanelen en andere duurzame installaties. Maar zijn die voor u wel zo rendabel? Wij adviseren u graag bij deze keuzes zodat wij bij u een installatie kunnen plaatsen die u veel plezier en rendement kan gaan opleveren.

Installeren waarbij aandacht voor (de wens van) de klant net zo belangrijk is als aandacht voor de installatie zelf!

CO-Vrij

Vanaf 1 april 2023 mogen alleen gecertificeerde installatiebedrijven en monteurs met een Bewijs van Vakmanschap CO nog bepaalde werkzaamheden uitvoeren aan gasinstallaties, rookgasafvoervoorzieningen of verbrandingsluchttoevoeren. Dit is een gevolg van het wettelijk stelsel voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties. De wet staat in het Bouwbesluit en trad op 1 oktober 2020 in werking.

Vanaf september 2022 is Installatiebedrijf van der Vaart in het bezit van het certificaat BRL6000-25 via certificeringsinstelling KIWA. U kunt dit nazien via het register van de overheid. Tevens hebben de benodigde monteurs de opleiding gevolgd om het vereiste Vakpaspoort op zak te hebben. Hierdoor kunnen wij onze werkzaamheden t.a.v. installeren, in bedrijfstellen en reparaties/onderhoud aan bestaande gebouwgebonden gasverbrandingstoestellen, verbrandingsluchttoevoervoorzieningen of rookgas-afvoervoorzieningen ten behoeve van ruimteverwarming en warmtapwater continueren.