Duurzaam

Voor het maken van uw eigen zonne-stroom kunnen wij zonnepanelen leveren en installeren.

Een ligging op het zuiden is het meest ideaal. Waarbij een hellingshoek van 36º het meest optimaal rendeert. Bij voorkeur op een plek met weinig schaduw. Zonnepanelen met een ligging op het oosten of op het westen levert ook nog heel wat zonne-energie! Zelfs zonnepanelen op het noorden kunnen nog interessant zijn bij schuine daken met een kleine hellingshoek.

Wanneer u kiest voor een warmtepomp, kiest u voor een duurzame oplossing. Deze technologie onttrekt warmte aan natuurlijke bronnen. Bronnen zoals de buitenlucht of maakt gebruik van restwarmte (bijvoorbeeld uit ventilatielucht). Zo bespaart u tot wel 40% op fossiele energie.

Combinatie met een HR-ketel is ook mogelijk. Hierdoor ontstaat een intelligent hybride systeem. Met een zonneboiler kan weer een groot deel van de warmwatervoorziening worden afgedekt.

Besparen op ventilatie is zeer goed mogelijk. Energie besparen en isolatie worden vaak in één adem genoemd. Toch zult u moeten blijven zorgen voor ventilatie zodat er voldoende verse lucht in huis komt. Vochtproblemen kunnen anders ontstaan of u zou mogelijk gezondheidsproblemen kunnen krijgen.  Maar ook met ventileren kunt u flink besparen. Voor een goed overzicht kunt u de ventileerwijzer raadplegen of contact met ons opnemen voor advies en installatie.